22°

22°

Последње вести

Проглашена ванредна ситуација на територији општине Жабаљ

Општински штаб за ванредне ситуације прогласио је ванредну ситуацију на територији општине Жабаљ. Ванредна ситуација се проглашава због ширења епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, а ради даљег спровођења превентивних мера заштите безбедности живота и здравља становништва.

Од данас је обавезно, као што је то било и у претходном периоду, ношење заштитних маски у затвореном простору, држање дистанце од два метра, рад у одређеним објектима са 50 одсто капацитета, на пример када су у питању спортски терени, дозвољено је присуство публике, уз поштовање мера, где не може да се попуни више од 50 одсто капацитета ако је спортски терен на отвореном. У затвореним просторима 30 одсто капацитета не сме да буде попуњено. Од доношења Закључка о проглашењу ванредне ситуације, све масовније манифестације ће морати да траже сагласност за одржавање од Штаба за ванредне ситуације. Све школе и предшколске установе на територији општине  добиле су препоруке на који начин ће се одвијати настава.

Председник Општине Жабаљ и командант Штаба за ванредне ситуације Урош Радановић истакао је да је епидемиолошка ситуација у општини захтевала одржавање ванредне седнице.

„С обзиром на то да има све више позитивних пацијената на Ковид 19, било је неопходно донети Закључак о увођењу ванредне ситуације. Инспекцијска служба ће појачати контролу поштовања свих прописаних мера, у свим делатностима. Желимо да укажемо грађанима на важност вакцинације, јер је једино вакцина она која може да ублажи и успори ширење вируса“, поручио је Радановић.

У епидемији Ковид 19 у општини Жабаљ, закључно са 31.08.2021. оболело је укупно 2718 грађана и стопа новооболелих износи од 10863,7/100.000.

Остале вести

Рок за прелазак на е-фискализацију 1. мај

Општина Жабаљ континуирано улаже напоре како би привредници са ове територије имали сву неопходну помоћ када је у питању њихово пословање. Један од првих сегмената нашег унапређења огледа се у…

Жабаљ | Презентација општине