21°

21°

Последње вести

Рок за прелазак на е-фискализацију 1. мај

Општина Жабаљ континуирано улаже напоре како би привредници са ове територије имали сву неопходну помоћ када је у питању њихово пословање. Један од првих сегмената нашег унапређења огледа се у стварању позитивне атмосфере у привредном смислу и стварању свих неопходних услова за пословање. Увођење новог модела фискализације један од најважнијих пројеката које Министарство финансија тренутно реализује, с обзиром да је реч о великој и важној структурној реформи која ће донети бројне бенефите целом друштву и држави, привреди и грађанима, веома је важно да сви привредници са подручја општине Жабаљ  што пре уђу у ту реформу и омогуће даљи развој општине.

Рок за прелазак на нови модел фискализације је 1. мај ове године, а из Министарства финансија поручују да неће бити никаквог померања рокова.

Пријављивање за субвенције за увођење новог модела фискализације за све који се нису пријавили у првом року одвијаће се на исти начин као и претходног пута, на порталу Пореске управе. За остваривање субвениција, обвезници фискализације могу да се пријаве само једном, а накнадно мењање пријава неће бити могуће.

Обвезницима се уплаћује по 100 евра у динарској противвредности по сваком продајном месту и по сваком уређају још по 100 евра у динарској противвредности, а за привреднике који нису у систему ПДВ, тај износ се увећава за 20 одсто.

Пријављивање се може обавити на порталу Пореске управе еПорези и да би се привредници пријавили за субвенције прво треба да, уколико то нису урадили, пријаве податке о локацијама продајних објеката. Они то могу и треба да ураде путем портала Пореске управе еПорези. Након што пријаве локације, порески обвезници се могу пријавити за субвенције државе

Остале вести

Рок за прелазак на е-фискализацију 1. мај

Општина Жабаљ континуирано улаже напоре како би привредници са ове територије имали сву неопходну помоћ када је у питању њихово пословање. Један од првих сегмената нашег унапређења огледа се у…

Жабаљ | Презентација општине