20°

20°

Последње вести

Ученици са Косова и Метохије у посети општини Жабаљ

Матуранти основних школа са Косова и Метохије, из Косовске Митровице, Звечана и Грачанице, традиционално су посетили општину Жабаљ. Њих је најпре у згради локалне самоуправе у Жабљу дочекао председник општине, а након тога заједно су отишли у Чуруг, где су обишли Цркву Вазнесења Господњег, која је трећа по величини у Србији и карактеристична по величини звона. Потом су посетили Музеј жртава рације у Чуругу, где су имали прилику да чују приче о људима који су страдали током рације. У повратку су уживали на обали Јегричке у Жабљу, где су се опробали и у пецању. Посету жабаљској општини завршили су на голф теренима у Жабљу, где су учили основна правила те игре, која су и те како савладали, па су се потом сами опробали у неколико удараца.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић, са сарадницима, угостио је више од седамдесеторо деце у великој сали Скупштине општине.

–  Имамо одличну сарадњу са општинама на Косову и Метохији, кад год можемо, донирамо им опрему за школе и вртиће, новогодишње пакетиће за децу, а помогли смо и изградњу цркве у Косовској Каменици код Лепосавића. Увек смо срећни кад имамо прилику да им помогнемо и да их угостимо и надам се да ће се ова традиционална посета матураната наставити и следећих година – рекао је Божић.

Жабаљски гости су уживали док су се упознавали са локалним знаменитостима и географским предностима војвођанске општине. Сазнали су да су жабаљска места богата обрадивим земљиштем, са чак 32.000 хектара, а одушевили су се водотоковима Тисе, Старе Тисе и Јегричке.

Директор Основне школе „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице Иван Запорожац захвалио се на гостопримству.

– Сведок сам томе колико нам челници општине Жабаљ помажу и мисле на нас и искрено се надам да ћемо и ми имати прилику да угостимо вашу децу и да им покажемо наша богатства – нагласио је Запорожац.

Остале вести

Укинута ванредна ситуација у општини Жабаљ

На основу Закључка Штаба за ванредне ситуације Општине Жабаљ, председник Општине Жабаљ Урош Радановић донео је Одлуку о укидању ванредне ситуације за целу територију општине, због ширења епидемије заразне болести…

Жабаљ | Презентација општине