-3°

-3°

Последње вести

Нема коментара

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

У Жабљу отворена издвојена ковид амбуланта за децу

У оквиру Дома здравља Жабаљ, ове недеље отворена је издвојена амбуланта за пријем деце са симптомима респираторне инфекције, како би се спречио улазак вируса у зграду те установе и како би остали пацијенти, укључујући и труднице, били заштићени. Тиме је омогућено да сви пацијенти, код којих се сумња на вирус, буду примљени ван зграде Дома здравља, у посебно опремљеним просторијама. Током првог таласа пандемије, локална самоуправа обезбедила је издвојену ковид амбуланту у дворишту Дома здравља, а ове недеље, осим издвојене педијатријске амбуланте, омогућила је и монтажну чекаоницу, која ће у наредним данима бити опремљена грејањем, тако да пацијенти током зиме неће морати да тестирање чекају на хладном.

Том приликом, ту здравствену установу посетио је председник општине Урош Радановић, који се захвалио и пружио подршку медицинским радницима.

„Сматрам да директор одлично руководи, а да су запослени вредни и предани свом послу и да се одлично носе са тешком ситуацијом, раде прековремено, остају на радном месту и до 24 сата, даноноћно одговорно и предано раде свој посао, дајући свој максимум, како би сачували здравље суграђана. Почевши од марта, осим ковид амбуланте за одрасле, уложили смо средства и у адаптацију ковид амбуланте педијатрије, која је недавно отворена, а пружили смо и техничку подршку, у смислу набавке опреме која им је потребна за функционисање“, рекао је председник општине и нагласио да је локална самоуправа увек на располагању здравственим радницима.

Директор Дома здравља Жабаљ др Никола Јакшић захвалио се локалној самоуправи, без чије помоћи не би успели овако да функционишу.

„Отварањем дечје ковид амбуланте остварили смо безбедну зону, не угрожавајући остале пацијенте, код којих се не сумња на вирус. Сналазимо се и дајемо свој максимум што се тиче ангажовања, не гледамо на радно време, свесни смо одговорности која је на нама“, истакао је др Јакшић, надајући се да ће пацијенти бити стрпљиви и да ће разумети да лекари дају све од себе.

Лекари жабаљског Дома здравља и челници локалне самоуправе максимално се труде, како би заштитили здравље грађана и надају се смањењу броја новооболелих, уз одговорно понашање сваког појединца.

Остале вести

Нова механизација за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“

Општина Жабаљ обезбедила је за ЈКП „Чистоћа Жабаљ“ нову савремену механизацију, која ће бити од велике користи за грађане целе општине, како током зиме, тако и од пролећа. Председник Општине…

ОГЛАС за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Жабаљ за 2020. годину

Општина Жабаљ расписује ОГЛАС за лицитацију за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини која ће по први пут бити организована електронским путем, преко веб – апликације за спровођење…

Одржан помен жртвама рације у Чуругу

Помен жртвама рације, које су страдале пре 79 година, у Другом светском рату, од стране мађарске војске, одржан је у Чуругу, на Бадњи дан. Најпре је одржан парастос у Музеју…

Жабаљ | Презентација општине