Последње вести

Нема коментара

У Жабљу отворена издвојена ковид амбуланта за децу

У оквиру Дома здравља Жабаљ, ове недеље отворена је издвојена амбуланта за пријем деце са симптомима респираторне инфекције, како би се спречио улазак вируса у зграду те установе и како…

Уручен уговор за реконструкцију фасаде на дан храмовне славе

Православна црква у Жабљу прославила је своју храмовну славу, пренос моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, светом литургијом коју је служио Епископ бачки Иринеј уз свештенство и Епископа мохачког Исихија.

Својим присуством и молитвеним учешћем у богослужењу Председник Општине Чедомир Божић са својим сарадницима поделио је духовну радост празника.

Након свете литургије уз присуствo владике Иринеја Председник Општине уручио је уговор о субвенцији реконструкције фасаде цркве у Жабљу.

Архирејерски намесник Жабаљски Миладин Бокорац задовољан је сарадњом са локалном самоуправом, која траје већ годинама, и истакао да је помоћ Општине константна, а данашњи уговор о субвенционисању реконструкције фасаде на цркви је управо показатељ одличне сарадње. ”Данас смо прослави храмовну славу која је за нас ове године заиста нешто посебно, јер нас је својим присуством почастио Епископ бачки Иринеј, који је уз свештенство, али и Епископа мохачког Исихија, служио свету литургију. Након свете литургије Владика Иринеј је беседио и својом беседом поучио наше вернике, онако како само он то зна, прецизно, недвосмислено и јасно. Овом приликом је и Општина Жабаљ уручила Српској православној цркви у Жабљу уговор о финансирању радова на фасади цркве у износу од три милиона динара,” рекао је Бокорац.

”Поводом храмовне славе у Жабљу Општина Жабаљ искористила је прилику да, на основу конкурса који се односи на доделу средстава верским заједницама, данас уручи уговор црквеној општини у Жабљу. Вредност уговора износи три милиона динара, а средства ће бити опредељена за наставак реконструкције фасаде на цркви,” рекао је Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Локална самоуправа ће наставити да помаже све верске заједнице на својој територији, што већ годинама уназад чини.

Остале вести

Основна школа у Госпођинцима добила нове лаптопове и паметне табле

Основна школа „Жарко Зрењанин“ из Госпођинаца добила је 15 нових лаптопова и две паметне табле, које је обезбедила фирма „Агропродукт“ из Госпођинаца. Председник Општине Жабаљ Урош Радановић захвалио се власнику…

Жабаљ | Презентација општине